Kulturförening kan ersättas av klädbutik

Kulturföreningen Roxy och Folkets Bio kan tvingas lämna sina lokaler på Adelsgatan när hyran höjs. Istället kan en norsk klädjätte komma att flytta in där istället.
Kulturföreningen Roxy har funnits på Adelsgatan sedan december 1985. Idag hyr Roxy och Folkets bio lokalerna för 225tusen kronor. Men när den nya hyresperioden börjar i vinter vill hyresvärden höja hyran upp till 365tusen och det har de inte råd med säger Örjan Klintberg. Även om man skulle hamna nånstans mitt emellan skulle Roxy inte ha råd med en sådan hyreshöjning som skulle äta upp alla eventuella höjningar av kulturbidrag till föreningen. Roxy ser inget skäl till att betala högre hyra, som nu börjat titta så smått efter andra lokaler. Samtidigt letar klädkedjan Dressman affärslokaler på Gotland. Lars Hansson som är ekonomichef för Dressman i Sverige säger till Radio Gotland att de självklart är intresserade av att ha en affär i Visby. De har kontakter med fastighetsägare och har en klar uppfattning om var i Visby de skulle vilja vara. Dressmanchefen vill inte bekräfta att det skulle handla om Roxylokalerna, men att om det löser sig med lokaler skulle de kunna starta väldigt snabbt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".