Gospelgudstjänst

Söndag den 15 juni 2008 11.03

Från Sörlidens församlingshem i Örnsköldsvik sänds veckans gudstjänst som bjuder på svängiga rytmer, spontanitet och glädje. Erika Sjödin leder gospelkören ”All For One GospelChoir”, en ekumenisk kör som ser sig själv som ett missionsredskap för Örnsköldsviks församling och vill genom sången möta människor som inte i vanliga fall går till gudstjänster.

Gudstjänsten leds av skol- och studentpräst Daniel Breimert, som också deltar i kören.

De gospellåtar som hörs är Celebrate med solist Birgitta Wågberg, Beautiful saviour med solist Malin Grundström och Because of who you are med solist Sara Persson, desstom sångerna More than anything och Worship medley.

De psalmer som församlingen sjunger med i är lovsång 259, psalm 231 och lovpsalm 11.

De korta översättningarna före varje gospelsång läses av Pernilla Vikman, evangeliet läses av Ingela Martinsson och kyrkans förbön av Margita Hägglund. Vid pianot Göran Johnson, bas John Vigebo, gitarr Thomas Einarsson och trummor Christian Sundeqvist.

Producent: Gunilla Nordlund, SR Umeå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista