Britta Hermansson och Dan Inge Olsson Foto: Karin Malmsten, SR

Gudstjänst

Söndagen den 19 oktober, 2008, kl 11.03

”Yttre tryck - inre vila”

- Vi lever i ett samhälle där allting snurrar på och där det blivit alltmer livsviktigt att hitta den inre vilan, säger Britta Hermansson. Hon ger inga enkla svar, men ställer viktiga frågor för en stressad människa i gudstjänsten från Sösdala söder om Hässleholm i Skåne.

Temat för gudstjänsten är ”Yttre tryck - inre vila” och det handlar om att ”komma hem”, att hitta balansen i ett hektiskt samhälle.

Britta Hermansson är pastor i Halmstad och riksevangelist i Svenska Missionskyrkan och författare till boken ”Yttre tryck och inre vila”. Hon har genom åren ofta samarbetat med Dan Inge Olsson, som är pastor och musiker i Tureholmskyrkan i Sösdala, varifrån gudstjänsten sänds.

Medverkande:
Predikant: Britta Hermansson.
Mötesledare och musikaliskt ansvarig: Dan Inge Olsson.
Tillsammanskören under ledning av Emma Olsson.
Musiker: Jörgen Grimberg, gitarr, Jonathan Martinsson, slagverk, Lars-Åke Martinsson, bas, Dan Inge Olsson, piano, Emma Olsson, flöjt, Stig Sjöberg, kornett.
Solister: Jonathan Helldén, Emma Karlsson, Dan Inge Olsson, Frida Olsson, Marie Winqvist.
Trio: Dan Inge, Emma och Frida Olsson.
Bön/Förbön Tobias Almén, Elin Andersson, Sigrid Axberg.
Textläsning: Eva-Marie Lidén.

Producent: Karin Malmsten SR Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".