Gudslängtan & Förlåt

Förlåt

Söndag den 13 maj 2007 kl 11.03 i P1
Den som förlåter är en god och kärleksfull människa. Samhället hyllar den som ber om förlåtelse och världsreligionerna ser förlåtelse som något mycket stort. Men hur bemöter vi kränkningar och ondska? Är det känslomässigt möjligt och moraliskt försvarbart att förlåta grymma övergrepp? Och finns det oförlåtliga handlingar och förlåtliga individer?

I det här programmet möter vi Helena Zymler Svantesson, Ann Heberlein och Ask Gasi. De har alla tre mycket speciella förhållanden till förlåtelse.
Utöver samtalen är programmet uppbyggt på musik.
Programmet leds av Agneta Nordin.Gudslängtan

Söndag den 1 juli 2007 11.03 i P1

Den andliga längtan är stor heter det. Människor beskriver sin längtan i film, i litteraturen och i musiken. Men vad betyder gudslängtan? Är det att hitta meningen med livet, förstå alla samband och att finna gemenskap i något som är större än den egna personen?

Och kan gudslängtan vara det samma som den profana längtan? Är gudslängtan en dröm efter det jag åtrår … eller är det en önskan bort ifrån något?

I det här programmet talar fyra personer om sin personliga gudslängtan. Berit Bengtsson, Martina Takter, Martin Gansten och Laila Persson Suldan.
Programmet leds av Agneta Nordin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista