Om rum

Om RUM

Söndag 19 mars 2007 kl. 11.03 i P1.
”Jag trivs extremt bra i kyrkor, där finns en väldigt stark stillhet… jag tycker om att bara sitta. I kyrkor och tempel.”

Det finns yttre rum som det kring graven på Norra kyrkogården. Hennes föräldrar ligger där och hennes bror. Hon står en stund framför och pratar lite med dem. Sedan krattar hon och planterar. Och så finns det inre rummet som med tiden får allt större betydelse i hans liv, rummet han alltid bär med sig. Det allra innersta. Om Rum är det andra av tre program 2006 som sänds på gudstjänsttid av Helen Ardelius.

 

Om NÅD

Söndag 14 maj 2007 kl 11.03 i P1
”Jag kände en frid, ett lugn inom mig som jag aldrig haft och jag kände att det får hända vad som helst - jag behöver inte vara orolig utan jag visste någonstans att allt blir bra. Jag visste det. Egentligen är det ju märkligt, men så är det”.

Nåd upplevs ofta som något man får som en gåva.

I det här programmet berättar tre människor om sina tankar och erfarenheter av nåd. Det kan handla om att avslöja familjehemligheten och upptäcka att blicken plötsligt klarnar.

Utöver samtal med människor om deras förhållande till nåd är programmet till hälften uppbyggt av musik.

Om Nåd är det tredje kontemplativa programmet 2006 på gudstjänsttid av Helen Ardelius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista