Om Liv

 
Om LIV
 

Söndagen 14 december 2008 11.03 i P1
Hon skaffade katterna i ett svårt skede i sitt liv. Hon iakttog dem och såg hur de gjorde när de sov, när de åt och när de lekte. Såg genom deras blick en fågel som flög, ett papper som virvlade förbi nedanför på gatan. Det var så naturligt för dem att leva men det var det inte för henne. Inte då.

Varje morgon går han till jobbet precis som han alltid har gjort. Sedan går han hem igen, som vanligt. Ändå är allting annorlunda nu. Han hör löven röra sig och fåglarna ... Bara en sån sak som att gå på Konsum, han ser en kvinna välja honungssort, undrar varför mannen köper lingonsylt som består av så mycket äppelmos. Han ger sig tid numera. Lugnet har kommit.

I Om liv berättar två människor om det ljusa och det mörka i tillvaron och om att vara närvarande i vardagen.

 

Om BÖN

Söndag 29 januari 2007 kl. 11.03 i P1
Människor ber. Alla människor ber nog. Om än bara en enda gång i livet så bryter bönen fram. Man öppnar munnen och ut kommer orden riktade till någon eller något. Till vem det nu må vara. Ett rop på hjälp. Ett formulerat hopp om att det ska gå bra för någon. Ett tack. ”Det är mest en känsla jag ber till. En känsla som finns med mig i rummet, om jag ber och om jag stannar upp. Annars försvinner den.”

Om bön är det första av tre program under våren 2006 som sänds på söndagar klockan 11.03 av Helen Ardelius. Programmet ersätter då gudstjänsten i P1. Utöver samtal med människor om deras förhållande till bön är programmet till hälften uppbyggt av musik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista