Ivan Czitrom. Foto: Hanna Czitrom

Adventsgudstjänst

Söndag den 6 december, 2009, kl 11.03.  (Andra advent)

Adventsgudstjänst från Sorbykyrkan, Munktorp.

Predikan: Ivan Czitrom.

SORBYKYRKAN - nej inte Sörby och det är heller ingen eftergift till datorer, utan det är området i Munktorp (utanför Köping) som heter just Sorby.

Där byggdes en ny kyrka 1992 när Munktorps frikyrkoförsamling startade. Behovet fanns både för att Baptistförsamlingen och Missionsförsamlingen slogs samman och - inte minst - församlingarnas båda kyrkor behövde annars omfattande renoveringar. Man kan alltså säga att det blev en föregångare till dagens mer konkreta planer på sammanslagning av samfunden.

Agendan den andra söndagen i advent innehåller, precis som den första, mycket musik. I den här kyrkan finns god tillgång till musikaliska upplevelser, som kommer att höras i den här direktsändningen.

Predikan görs av pastor Ivan Czitrom. Till vardags är han även involverad i social verksamhet, vilket gör honom till en mångsidig själavårdare. 

Producent: Tommy Sundquist, SR Örebro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".