Jan Eirestål och Cicci Johansson

Direktsänd radiogudstjänst från Immanuelskyrkan i Jönköping

P1 söndagen 1 februari kl.11.00

Fjärde söndagen efter Trettondagen


Radiogudstjänsten från Immanuelskyrkan i Jönköping har rubriken ”Utom räckhåll - en gudstjänst ytterst vid kanten”. Temat utgår från ett rop från mannen vid Betesda där han säger: ”Ingen hjälper mig”. En känslan som idag återfinns bland människor i t ex vårdköer. Immanuelskyrkan i Jönköping är en av flera radiokyrkor under 2004. Vid tre tillfällen under året kommer det att direktsändas radiogudstjänster från den.Predikant är församlingens pastor Jan Eirestål. Gudstjänsten leds av Cicci Johansson. Immanuelskyrkans kö r sjunger under ledning av Hans Carlén, som också är organist.Immanuelskyrkan i Jönköping är en kyrka som tillhör svenska missionskyrkan. Det är en kyrka som satsar på tillgänglighet och öppenhet i det dagliga arbetet. Kyrksalen är öppen från morgon till sen kväll, och det stora ljuset i den järnsmidda och glasprydda ljusbäraren brinner från morgon till kväll.


Kyrkan är ritad av förre jönköpingsbon Carl Nyrén. Mötet med kyrksalen ska styra tanken till enkelheten och innerligheten i det gamla bönhusets miljö. Trots att kyrkan byggdes så sent som för 28 år sen, så känns den som ett gammalt stort missionshus. Det är rena raka linjer, allt i ljust trä, en estrad längst fram där blicken direkt hamnar på konstverket med en Kristusfigur i trä mot en blå rund bakgrund med små och stora människor präglade. Det är Jönköpingskonstnären Rune Karlzon som format konstverket eller rättare sagt, den annorlunda altartavlan utifrån Psalm 102 tredje vers i psalmboken ”Öster, väster, norr och söder korsets armar överbrygga”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".