Jan Eirestål

Gudstjänst från Immanuelskyrkan i Jönköping

Söndagen den 16 maj kl 11.00, bönsöndagen

Radiogudstjänsten från Immanuelskyrkan i Jönköping på bönsöndagen har rubriken: ”Gud som aldrig glömmer dig.” Gudstjänsten utgår tanke- och känslomässigt från Jesajaordet 49:15 ”Glömmer en kvinna sitt lilla barn, bryr hon sig inte om det hon själv har fött? Och även om hon skulle glömma, glömmer jag aldrig dig. Nej, ditt namn är skrivet i mina händer”. Detta ord är ingångsord och hälsning och anslår utgångspunkten.

Självfallet har bönen har en tydlig plats i gudstjänsten när det är bönsöndagen. Allis Brorsson är solist. Immanuel Brass spelar med Rolf Johansson som dirigent. Hans Carlén är organist. Predikant är församlingens pastor Jan Eirestål. Gudstjänsten leds av Cicci Johansson

Immanuelskyrkan i Jönköping är en av flera radiokyrkor under 2004. Vid tre tillfällen under året kommer det att direktsändas radiogudstjänster från den och det är andra besöket där i år.

Immanuelskyrkan i Jönköping är en kyrka som tillhör svenska missionskyrkan. Det är en kyrka som satsar på tillgänglighet och öppenhet i det dagliga arbetet. Kyrksalen är öppen från morgon till sen kväll, och det stora ljuset i den järnsmidda och glasprydda ljusbäraren brinner från morgon till kväll.

Producent för direktsändningen är Karin Malmsten,
SR Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista