Erik Wecklén,Ulrika Lindén,Erik Holmlund,AnnaLisa Sörlin

Gudstjänst med önskepsalmer från Backens kyrka i Umeå.

P1 söndag 13 juni kl. 11.00

På hemväg från England hände olyckan. Gunnar Ågerstrand körde omkull med motorcykeln och benet gick av på fyra ställen. Det blev akut operation, först i England och sedan hemma i Umeå. Utanför fönstret stod sommaren varm men därinne i en sjukhussäng låg Gunnar. Utan att han hade märkt det satt sjukhusprästen vid fotänden. Gunnar sa: ”Du kan åtminstone läsa en psalm.” Och prästen läste psalm 217, Gud för dig är allting klart. Psalmens ord blev till en uppmuntran, en trygghet, trots olyckan som hänt.
Gunnars psalm är en av de önskepsalmer som finns med i dagens gudstjänst. Till den har församlingsmedlemmar i Backens församling fått önska olika psalmer. Här möter vi några av de psalmer som fått betyda mycket för människor genom tiderna.

Gudstjänsten sänds från Backens församling i Umeå och leds av kyrkoherde Erik Holmlund. Musiker är Erik Wecklén och några av församlingens medlemmar bildar kör.
Texterna läses av Ulrika Lindén och Anna-Lisa Sörlin.

Producent är Mikael Hansson, SR Västerbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista