Gudstjänst från Backens kyrka, Umeå

P1 Midsommardagen 26 juni kl 11.00

Nyckelharpan är ett uppskattat instrument, inte minst på sommaren. På spelmansstämmorna runt om i Sverige har nyckelharpan en självklar plats och den har också blivit allt mer vanlig i gudstjänster i landers kyrkor. Under denna midsommardagens gudstjänst är det Torbjörn Näsbom som låter nyckelharpan höras. Med den ger han färg åt såväl psalmer som folklåtar. Jenny Lindberg och Ulrika Andersson står för solosång och gudstjänsten leds av Yvonne Eriksson som även predikar.

Gudstjänsten sänds från Backens kyrka i Umeå. Kyrkan ligger mycket vackert vid kanten av Umeälven, lummigt inbäddad i grönska. Hit tar sig många umebor utefter strandpromenaden som är en uppskattad gångled från centrum av staden uppströms älven mot den gamla kyrkan. Idag är kyrkan renoverad efter en omfattande brand men fortfarande ger den intryck av att ha stått här som ett samlande hus under seklernas gång.

Producent är Mikael Hansson, SR Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".