Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Från en kyrka i Sverige. Vi sänder även gudstjänster som innehåller religionsmöten.
Fjällstugan. Foto: Privat.

Till alla människor

Fjällstugans församling i Jönköping genomför tillsammans med flera andra församlingar i Jönköping en kampanj, som heter ”100 dagar med Jesus”. Den pågår i just hundra dagar och syftet är att uppmärksamma Jesus på olika sätt.

 Själva beskriver de kampanjen som, att bor man i Sverige blir man påmind om Jesus minst 15 gånger om dagen om man är uppmärksam. Man ser t ex en kyrka, pratar om påsklovet, har ett kors som smycke, skriver år 2011, möter någon som heter Maria, Andreas eller Johannes - namn som är hämtade från Jesu vänner. Kampanjen syns i södra Vätterbygden genom bl a reklam på bussar. Pastorer bloggar och kampanjen har en egen hemsida där det även går att diskutera om tro och andra livsfrågor med pastorerna. www.100dagarmedjesus.se 

Temat för söndagen är "Till alla människor" - dvs mångfald.  Jesus kom till jorden för att vara nära alla, oavsett om de var judar, romare eller hedningar mm. Gudstjänsten kommer att utmanas av Jesu ord från  Johannesevangeliet kap:1:12. 

Fjällstugan har länge utgjort något av en institution i Jönköping. Sedan år 1935 har den varit en mötesplats på en av stadens högst belägna utsiktspunkter. Andreasförsamlingen byggde där ett sommarhem med mötesverksamhet och servering. 2003 flyttade församlingen in i lokalerna och har idag ca 340 medlemmar. Församlingen präglas av den annorlunda miljö som finns i Fjällstugan. En restaurang som drivs på entreprenad, kommunen hyr in sig med ett fritidshem och en läkarmottagning hyr också in sig. Allt detta skapar en miljö av folk i rörelse, vilket församlingen önskar. 

Medverkande
Anita Lindén , gudstjänstledare.
Pastor Johan Einarsson predikar.
Anna Lennartsson, flöjt, flygel.
Anna-Greta Åkesson, orgel, flygel.
 Ingrid Wadskog, cello.
 Jakob Olofsson, trumpet.
  Martin Lägervik, sång, flygel. 

Tekniker: Lennart Nilsson Sveriges Radio Kronoberg och Magnus  Walfridsson Sveriges Radio Jönköping.

Producent: Karin Malmsten Sveriges Radio Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".