Ylva Eggehorn

"Efterföljelse" Ylva Eggehorn predikar om prästen Dietrich Bonhoeffer.


P1 Söndag 18 juli kl 11.00

Den tyske prästen och filosofen Dieterich Bonhoeffer deltog i planeringen av 20-juliattentatet mot Hitler och avrättades i koncentrationsläger på krigets sista dag 1945, Bonhoeffer var då 39 år gammal. Om honom handlar det mycket i dagens gudstjänst när temat i kyrkoåret är efterföljelse.

Författaren och poeten Ylva Eggehorn predikar. Hon har översatt Bonhoeffers bok ”Efterföljelse” till svenska.

Svenska Missionskyrkan är huvudman för fyra folkhögskolor, där Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping är en. I dagligt tal kallas den för SVF, där den ligger vid Stadsparken på höjden. Den började sin verksamhet redan 1919 som en bibelskola. Fortfarande söker många hit för att studera Bibeln och den kristna tron på bibellinjen, men här finns också en musiklinje, som utbildat många musiker. Här finns förstås många fler linjer. Lars-Bertil Florén, som är föreståndare för Bibellinjen, leder dagens gudstjänst. Lärare och elever från musik- och bibellinjen medverkar.

Producent är Karin Malmsten SR Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista