Per Wärmegård, Sara Öhlen och Pelle Nordlander. Foto: Gunilla Nordlund.

Gudstjänst om livsmod

Mod är att leva här och nu. Mod är att se vilka vi är. Mod är att låta den dröm vi innerst inne bär kan bli verklig i vår värld. Det är den här stunden vi har att leva tillsammans.

Per Wärmegård, pastor och diakonutbildare vid Vårsta Diakonigård i Härnösand predikar om det mod som krävs att leva och att förhålla sig till livet när livsvillkoren förändras och tilliten sviker.

I första Thessalonikerbrevet 5 kap står: "Gud har inte bestämt oss till att bli offer för vreden utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus som har dött för oss för att vi skall leva tillsammans med honom, vare sig vi nu är vakna eller sover. Därför skall ni trösta och bygga upp varandra, såsom ni ju också gör".

Musikerna Sara Öhlén och Pelle Nordlander reflekterar och speglar vardagstankar om livsmod i den musik de själva skrivit, och de dikter som Sara Öhlén skrivit.

Musik

Bli min Morgondag
Spegling
Kanske lurar jag dig
Mitt paradis
Du barn
Alltid på väg
Livet kommer nära
Du är en del av livet
Vila nu
Lev ditt liv just nu

Dikter

Tänkestenen
Alla mina rum
Du lilla Palindrom
Insikt
Lyssna
Livet föds i mötet

Producent: Gunilla Nordlund, Sveriges Radio Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".