1 av 6
Tillåtelsens kapell
2 av 6
Tomas Boström och Ulla Sköldh Jonsson
3 av 6
Ljus och mörker
4 av 6
Tack
5 av 6
Det mörka
6 av 6
Text på dörren

Gudstjänst från Tillåtelsens kapell på Gotland

Söndagen den 15 augusti kl 11.00

Roma Kungsgård är ett kulturcentrum mitt på Gotland som varje sommar får ta emot tusentals besökare. Shakespear-föreställningarna i klosterruinen, utställningar, hantverk, kurser av olika slag hör till utbudet  idag på denna plats som varit en mötesplats sedan urminnes tider.

Numer finns där också ett Tillåtelsens Kapell. Det är inrymt i den gamla smedjan i utkanten av Kungsgården. Det är ett litet oansenligt hus som välkomnar var och en som vill vara avsides en stund och göra sin egen andliga vandring.

Det är till detta Tillåtelsens Kapell vi beger oss i gudstjänsten i P1 den 15 augusti,  en gudstjänst med temat Som jag är.  Våra guider genom gudstjänsten är Tomas Boström, predikant och sångförfattare bosatt i Romakloster på Gotland och Ulla Sköldh Jonsson från Emmaboda, pastor i Metodistkyrkan och  präst i Svenska Kyrkan. Tomas Boström är den som tagit initiativet till och utformat tillåtlesen kapell och han har också varit med i kulturprojektet på Kungsgården sedan starten.

Producent är Margareta Andermo, SR Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".