Björn Ranelid om Tro och liv

Författaren Björn Ranelid predikar i radiogudstjänsten när texterna samlas, den elfte söndagen efter trefaldighet i kyrkoåret, kring temat ”Tro och liv”. Söndagens gudstjänst kommer från Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping, där elever och lärare från musik- och bibellinjen medverkar.

Författaren Björn Ranelid talar i gudstjänsten om vad tro och liv är för honom på sitt eget poetiska sätt. Han har sitt speciella sätt att uttrycka sig, ett nyskapande språk, som visat sig i de 20 böcker han har skrivit. Han fick för tio år sen Augustpriset för romanen ”Synden”. Han samlar många åhörare vid sina många och ofta förekommande föreläsningar.

Svenska Missionskyrkan är huvudman för fyra folkhögskolor, där Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping är en. I dagligt tal kallas den för SVF, där den ligger vid Stadsparken på höjden. Den började sin verksamhet redan 1919 som en bibelskola. Fortfarande söker många hit för att studera Bibeln och den kristna tron på bibellinjen, men här finns också en musiklinje, som utbildat många musiker. Här finns förstås många fler linjer. Lars-Bertil Florén, som är föreståndare för Bibellinjen, leder dagens gudstjänst som sänds från Månsalen på skolan. Lärare och elever från musik- och bibellinjen medverkar.

På bilden syns författaren Björn Ranelid (till höger) och gudstjänstledaren Lars Bertil Florén framför SVF musiklinjes kör.

Producent är Karin Malmsten SR Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista