1 av 2
Sigtunastiftelsen. Foto: Lena Hellström.
2 av 2
Ewa Lindqvist Hotz

Att bli som ett barn

Att bli som ett barn är temat för gudstjänsten, som handlar om alla människors möjlighet till förändring. För vad är väl barnet, om inte en påminnelse om just det? I barnet finns skrattet, gråten, upprymdheten, sorgen och förmågan att snabbt växla där emellan. Barnet är förändring, barnet är förvandling. Och barnet finns i oss alla.


”Som barn läste jag av naturens hemliga språk. Jag var själv en del av allt som växte och utvecklades”, säger prästen Ewa Lindqvist Hotz, som leder dagens Gudstjänst. ”Idag, som vuxen, försöker jag minnas den öppenhet och självklarhet som fanns där, före självmedvetenheten tog över.”

I barnet finns skrattet, gråten, upprymdheten, sorgen och förmågan att snabbt växla där emellan. Barnet är förändring, barnet är förvandling. Och barnet finns i oss alla.

Gudstjänsten sänds från Olaus Petrikapellet på Sigtunastiftelsen utanför Stockholm - en plats för tankarnas och känslornas nyfödelse. Här möts författare, konstnärer, tänkare, religiösa och politiska ledare och debattörer för den sortens möten, som prövar sig fram utan färdiga svar. En frizon för fördjupning, förändring och förvandling.

Textläsning
Johannesevangeliet 3:1- 8.

Musik
Feverdreams I och II. Musik: Dan-Erik Sahlberg.
Fullmoon. Musik: Dan-Erik Sahlberg.
Du som. Musik: Dan-Erik Sahlberg, text: Sören Jansson.
Hymn till Helena. Musik: Dan-Erik Sahlberg.
Som ett litet barn. Text och musik: Dan-Erik Sahlberg.
Irish blessing. Musik: Dan-Erik Sahlberg, text: trad.
När fisken vänder. Musik: Dan-Erik Sahlberg; Text: Göran Sahlberg.


Psalmer
Som källor utan vatten (psalm 590).
Som när ett barn (psalm 774).

Musiker
Dan-Erik Sahlberg (piano, gitarr, sång) och Rebecka Granrot (sång).

Producent: Siri Ambjörnsson, Klippan Produktion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".