1 av 3
Gullbrannagårdens kyrka. Foto: Gullbrannagården
2 av 3
DIO Band från Sösdala är från vänster: Dan Inge Olsson, Frida Dahlén, Emma Karlsson, Emma Olsson. Bakom från vänster: Lars Åke Martinsson och Jonathan Martinsson. Foto: Privat
3 av 3
Pastorn och författaren Britta Hermansson. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
12 augusti

Heliga vanor för vanliga människor

Livet pågår där jag finns. Ingen annanstans. Det är frestande att tänka och planera för ett liv som ska bli av senare. Först ska jag arbeta klart, sluta skolan, bli pensionär, vinna på triss. Sedan ska jag verkligen leva livet. Men det pågår hela tiden, här och nu.

Ett nyckelord till att upptäcka den pulsen handlar om att välja goda vanor som gör mig mer närvarande, inte alltid på väg till något som kan bli bättre.
-Bli kvar hos mig, säger Jesus i dagens evangelietext.
Heliga vanor kan bli till stor hjälp för att se det som redan pågår. Att förbli i den närvaron, hitta goda vanor och förverkliga några föresatser mitt i det vanliga och pågående livet ska denna gudstjänst handla om. Heliga vanor för vanliga människor. 

Gullbrannagården
Gullbrannagården är konferensanläggning, camping och vandrarhem som är belägen 13 km söder om Halmstad. Gården ligger i ett naturskönt område med promenadavstånd till havet och stranden. Campingen är idag en av tio fyrstjärniga campingar i Halland.
Här finns också en kyrka och en församling. Här finns en restaurang och en stor samlingssal vid namn ”Skeppet” med plats för 1000 personer. Under högsäsongen erbjuds det en mängd konserter, festival, föredrag, bibelstudier, gudstjänster och andakter.
Gullbrannagården ägs av Svenska Alliansmissionen och Svenska Alliansmissionens ungdom. Föreståndare är Eva och Magnus Bylander

Medverkande
Britta Hermansson, pastor och författare, predikar.
Eva Bylander, gårdsföreståndare, vittnesbörd.
Magnus Bylander, gårdsföreståndare, bibelläsning/bön.
Dan Inge Olsson, leder gudstjänsten, piano, sång och arrangemang.
DIO band Sösdala består av:
Frida Dahlén, sång, bön.
Emma Karlsson sång, bön.
Emma Olsson, flöjt och sång.
Jonathan Martinsson, trummor.
Lars Åke Martinsson, bas, sång.

Från Sveriges Radio Jönköping
Tekniker: Magnus  Walfridsson och Andreas Crona.
Producent: Karin Malmsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista