1 av 4
Lovsång i Victory Temple
2 av 4
Församlingen i Victory Temple
3 av 4
Kören i Victory Temple
4 av 4
I talarstolen

Gospelgudstjänst

Gudstjänst söndag den 30 oktober, kl 11.03. 

Gospelgudstjänst från pingstkyrkan Victory Temple, Tupelo, Mississippi, USA. Elvis Presleys barndoms kyrkomiljö. Predikant: Sjukhuspräst Ulf Sanned, Jönköping. Gudstjänstledare: Pastor Willie Thornton. Dessutom medverkar pingstkyrkan Victory Temples kör och församling i gospelsång, lovprisning och bön.(SR Jönköping.) 

I gospelgudstjänsten har en grupp på 15 svenskar sökt sig till den kyrkomiljö som sångaren och underhållaren Elvis Presley växte upp i, och inspirerades av, på Adams Street i Tupelo Mississippi. 
På Adams Street där Elvis familj var medlemmar, finns idag fortfarande en pingstförsamling, Victory Temple. Skillnaden mellan då och nu, är att kyrkan mest besöks av svarta idag. När Elvis växte upp här, var bostadsområdet och kyrkan ett blandat område för både svarta och vita, trots ett segregerat södern. I Tupelo har det blivit museum av hans oerhört fattiga lilla barndomshem på ett rum och kök, utan vatten och med utedass. En minnesplatta utanför Victory Temple berättar att på den här platsen gick Elvis i kyrkan. Även om den kyrkan brann ned och en ny har byggts upp på Adams Street.

Producent: Karin Malmsten, SR Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".