Livets källa enligt Johannes

Gudstjänst den 15 januari, 2006, kl. 11.03.

Söndagens gudstjänst kommer från pingstförsamlingen Elim i Billdal i södra Göteborg och leds av församlingens pastor Martin Kvidal. Textläsning: Anethe Gunnarsson.

Texten från Johannesevangeliet om kvinnan, som fann livets källa vid Sykars brunn får en aktuell prägel i en predikan av Marianne Andréas. Hon är samordnare i Sveriges Kristna Råd, en ekumenisk organisation för landets kyrkor och har varit pastor i Billdal-församlingen.

I gudstjänsten ingår musik med bland andra Christer Andréas gitarr, klaviatur, Christer Andréas, Mariannes make, som själv har tonsatt de sjutton första verserna i Johannesevangeliet med inledningen ”I begynnelsen var Ordet…”. Den s.k. Johannes-prologen ackompanjeras av stråkar, klaviatur och percussion m.m. och framförs som växelsång.

Det ingår även mer traditionell ”pingstsång” som Han har öppnat pärleporten (psalm 235) och Här en källa rinner (psalm 246), liksom solosång. 

Gudstjänsten leds av församlingens pastor Martin Kvidal.  

Producent: Roger Blomqvist, SR Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".