Sjuhäradsbarn oförsäkrade på loven

Många skolbarn i Bollebygd och Vårgårda kommer att vara oförsäkrade under höstlovet nästa vecka. Orsaken är att kommunerna valt att inte försäkra skolbarnen på fritiden.

Alla skolbarn i landet har en olycksfallsförsäkring via kommunen - men det finns stora skillnader mellan kvaliten på försäkringen. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If har gjort.

Åtta av kommunerna i Västra Götaland, däribland Bollebygd och Vårgårda, har valt att inte ha någon försäkring som täcker elevernas fritid. Det innebär att många barn i de här kommunerna helt saknar skydd under lov och helger.

Stefan Olofsson är samordnare för fösäkringar inom Bollebygds kommun.

Skolförsäkringen är en olycksfallsförsäkring - och oavsett om kommunerna valt att täcka dygnet runt eller enbart under skoltid så är det viktigt att föräldrarna även tecknar en privat sjuk- och olycksfallsförsäkring, något som många enligt undersökningen inte känner till. Men i Bollebygd är man informerad, menar Stefan Olofsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".