Ulricehamn utnyttjar sina lokaler dåligt

Ulricehamns kommun utnyttjar många av sina lokaler för dåligt - och en del används inte alls. Det här är något som kostar kommunen stora pengar helt i onödan. Det säger utredaren Anna Eriksson som kartlagt hur Ulricehamns kommun använder sina lokaler.

Kartläggningen visar att det finns stora lokalytor inom kommunen som utnyttjas ineffektivt. Bland annat har många skolor större ytor än vad riktlinjerna säger. Likadant är det med kommunens förvaltningsbyggnader. Det finns mer än dubbelt så stora kontorsytor per person mot vad som bör finnas. Även inom äldreomsorgen finns det väldigt stora ytor som inte utnyttjas effektivt - eller som till och med står tomma. Det här kostar naturligtvis kommunen stora pengar i till exempel uppvärmning och underhåll - helt i onödan. Framför allt är det äldre byggnader som utnyttjas dåligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista