Mordrättegång mot boråsare

Idag inleddes rättegången mot den 51-årige Boråsare som dödade sin före detta hustru på en parkeringsplats i Halmstad i augusti i år.

Kvinnan hade gift om sig och flyttat från Borås till Halmstad, och enligt åklagaren var det därför som den före detta mannen mördade henne.

Själv hävdar 51-åringen att han inte hade någon avsikt att skada sin före detta fru när han sökte upp henne i Halmstad.

Själv hävdar 51-åringen att han inte hade någon avsikt att skada sin före detta fru när han sökte upp henne i Halmstad.

Det är nu åklagare Margareta Bongs sak att bevisa att det faktiskt var fråga om mord. Till sin hjälp har hon bland annat teknisk bevisning som man har gått igenom i rättssalen idag under hela förmiddagen.

Det handlar om att gå igenom vilka knivar som använts, hur de har träffat, vilka blodspår som finns hur kroppen låg och så vidare. Den åtalade mannen erkänner fyra hugg i nödvärn, men menar att de inte var döddande. de dödande huggen medverkade kvinnan själv till säger han, det är därför som den tekniska bevisning blir så viktig.

Även det som hänt innan mannen sökte upp sin förra fru på parkeringsplatsen har betydelse när Margareta Bong ska bevisa att det var mord. Den mördade kvinnan hemlighöll sitt äktenskap både för sin äldste son och den före detta mannen och den åtalade mannen fick se bilder på sin före detta fru tillsammans med sin nya man så tros det ha varit den utlösande faktorn.