Skärpta regler på Landvetter

Nu skärps säkerhetsreglerna för den som ska flyga. Från och med idag får man inte ta med sig förpackningar med mer än en deciliter vätska genom säkerhetskontrollen på flygplatserna, och som vätska räknas även schampo, salvor och tandkräm.
Men Niclas Henningsson, informationschef på Landvetter flygplats, tror inte att de nya reglerna innebär några stora bekymmer för resenärerna:

Inför dagen har man förberett sig genom att utbilda och extrainkalla personal och nu på fredag får man ny röntgenutröstning, allt för att det ska gå undan vid säkerhetskontrollen.

Från och med idag gäller alltså följande: Ska man ta med sig vätska måste den bevaras i förpackningar som inte rymmer mer än 1 dl, sedan kan man ha fler 1 dl förpackningar. Detta gäller även hårgele- och sprayer. Allt som är flytande. Regeln gäller dock inte mediciner och barnmat. Man måste också ta av sig ytterkläderna och ta fram datorn ur datorväskan för kontroll.

De nya reglerna gäller för hela Europa från och med idag och är en konsekvens av tidigare terrorhot mot flygplatser. Men när man väl har tagit sig igenom säkerhetskontrollen är det fritt fram att köpa drycker att ha med på planet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista