Sug efter industrimark i Mark

Marks kommun blev tagna på sängen av den stora efterfrågan på industrimark. Nu vill kommunen använda all den möjliga industrimarken på Skene skog. Det är därför kommunen vill tvångsinlösa Pierre Börjessons hus som vi berättat om tidigare. På Näs i Kinna är industrområdet så gott som fullbelagt.

Lahalls Bil bestämde sig för att flytta in till Kinna när företaget ansåg att hyran på de nuvarande lokalerna blev för dyr. Det tog lång tid att få tag på en tomt, och de var en av de sista som fick en vid Näs. Nu är marken där slut och man planlägger de sista resterna.

I Skene Skog, det stora skogsområde mellan Skene och Hajom har länge bara varit halvfullt och man har tvingats rea en del tomter, men nu är det annorlunda. Nu bygger man ut de sista resterna och då blir huset som Pierre Börjeson har attraktivt som industrimark.

Chefen på stadsplaneringen Margaretha Lannér Hagentoft erkänner att det var ett förbiseende från kommunen att inte köpa fastigheten för sex år sedan. Det var under semestertider och kommunen missade. Vem som ska betala de konsekvenser som det nu får för Pierre Börjesson har hon ingen åsikt om utan hoppas att man ska komma till ett resultat som är bra för alla parter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".