1 av 4
Radhuslängan på Gärdesvägen brinner.
2 av 4
Räddningstjänsten hade flera rökdykare inne i lägenheterna.
3 av 4
Räddningstjänsten använde skylift för att bekämpa elden.
4 av 4
Lägenheten blev utbränd.

Radhusbrand i Mark

En brand utbröt tidigt under fredag förmiddag i ett radhusområde på Gärdesvägen i Kinna.  Tre radhuslägenheter övertändes helt, men räddningstjänsten lyckades förhindra att  elden spred sig ytterligare. Det fanns ingen hemma i den bostad som började brinna. 
Larmet kom strax före klockan tio och räddningstjänsten från Kinna fick förstärkning från Borås för att bekämpa branden. Spridningsrisken var stor, men elden kunde begränsas till tre av lägenheterna i radhuslängan. Doch blev alla fem lägenheterna obeboliga.
Samtliga boende har evakuerats och socialtjänsten har upprättat en uppsamlingsplats för de drabbade. Radhusområdet ägs av Marks bostads AB. Vd:n Magnus Hjelmgren säger att arbetet med att hitta ersättningslägenheter har påbörjats. Under lördagen ska polisen försöka gå in och undersöka vad som orsakade branden. I den lägenhet där branden började så fanns det ingen hemma när branden började. De hade lämnat lägenheten under morgonen.

Det  var Petra Svensson som bor i grannlägenheten, som efter att ha väckt dottern, larmade SOS.

Flera barnfamiljer bodde i lägenheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".