Mördare gifter sig med varandra

På fredagen gifte sig två av dom mest uppmärksammade mördarna på 2000- talet.

Mannen som dödade två personer skadade en tredje allvarligt i Mårdaklev gifter sig inne på den rättspsykatriska klinik där han vårdas.

Bruden är också dömd för mord.

På fredagen vigdes paret inne på den rättspsykiatriska kliniken där dom vårdas. Mannen som gjorde sig skyldig till ett av dom mest uppmärksammade våldsdåden i sjuhärads historia. 2004 jobbade han som vårdare på ett behandlingshem för flickor. Han dödade en arbetskamrat och en av flickorna som var satt under vård, dessutom försökte han mörda en tredje flicka.

Hans nya fru blev uppmärksammad förra året när hon som 17-åring tillsammans med sin dåvarande pojkvän åkte från Stockholm och dödade sedan sin mamma i Gislaved med en hammare.

Båda händelserna fick stor uppmärksamhet i media.

På den rättspsykiatriska klinik där dom vårdas säger en av cheferna att det är ovanligt att deras patienter gifter sig med varandra. Samtidigt är det inte olagligt utan en mänsklig rättighet att bli kär och gifta sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista