Dagiskön hotar växa över lagens gräns

Dagiskön är lång i Mark trots att kommunen undan för undan öppnar nya dagis. Om två månader öppnar ett helt nybyggt dagis i centrala Kinna men trots detta så tvingas kommnen att snarast planera för öppna ännu ett dagis.

Störst problem är det i Örbydistriktet där kön i Torestorp är mycket lång. Där är det frågan om kommunen klarar lagens krav på at erbjuda dagisplats inom fyra månader.

Dagiskön är lång i flera delar av Mark kommun,  trots att kommunen de senate åren öppnat flera nya dagis. Om två månader öppnar ett helt nybyggt dagis i centrala Kinna men trots detta så tvingas man planera för öppna ännu ett dagis i Kinna.

Var är oklart men både Gulberg, Lydde, Vallås och Hede har diskuterats för att där växer bostäderna och många som flyttar in är barnfamiljer.

Men största problem är det ändå i Örbydistriktet där kön i Toretsorp är mycket lång.

Totalt står ca 80 barn mellan 1 och 5 år i kö. Störst är problemen i Torestorp där väntetiden börjar krypa över fyramånaders-gränsen, den gräns som kommunen vill ligga under.

I Kinna-distriktet är det trettio barn som står i kö. Men där blir i januari ett nybyggt dagis inflyttningsklart. MEN, - trots detta så tvingas komunen fortsätta att använda Viskans Kafts gamla lokaler vid Strömbacken som reservlokal.

Trots nybygget så letar man nu plats för ytterligare ett dagis i Kinnaområdet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".