Väpnat tillslag ledde till knarkåtal

Efter en uppmärksammad polisinsats tidigare i höstas grep polisen tre män, misstänkta för bland annat narkotikabrott. Idag åtalades alla tre.

Det var i slutet av september i år som tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet på Norrby i Borås. På vinden i huset hittade polisen både vapen och ammunition, bland annat en automatkarbin av typ Kalashnikov som ofta används i samband med grov kriminalitet.

Polisen hittade också knark, bland annat amfetamin, ecstasy och lite kokain - och dopningspreparat. I skogen vid Almenäsvägen i Borås fanns nästan 200 000 kronor som förpackats i plast och gömts - pengar som polisen tror har med knarkaffärer att göra.

Samtliga män är från Litauen och i åldern 29-36 år och misstänks ha kopplingar till öststatsmaffian. Den 36-årige huvudmannen har tidigare dömts till fängelse och därefter utvisats från Sverige, efter en kidnappning, och han vistades nu olagligt i Borås med hjälp av förfalskade pass och körkort.

Idag åtalas samtliga vid Borås Tingsrätt för narkotikabrott - 36-åringen åtalas dessutom för bland annat för grovt vapenbrott, urkundsförfalskning och brott mot utlänningslagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".