Vann tomt - flyttar till Sätila

Nu har Sjuhärads kommunalförbund lyckats i sin reklamkampanj med att locka unga familjer till suhäradskommunerna. Åtminstone en familj på väg att bygga hus - det efter att ha vunnit tomten. Katarina Nygren från Göteborg är den något förvånade men glada vinnaren.

Det var i maj i år som Katarina och hennes familj, sambo och en drygt nio månaders dotter, deltog i en tipspromenad i Slottsskogen i Göteborg. Tävlingen ordnades av Sjuhärads kommunalförbund och priset var en tomt i Sjuhärad. För familjen Nygrens del föll valet till slut på Sätila i Marks kommun.

Det är Sjuhärads kommunalförbund som står bakom satsningen Bo i Sjuhärad - en reklamkampanj för att locka hit just unga barnfamiljer från Göteborg.

För Katarina och hennes familj handlar det nu om att byta lägenheten på 49 kvadradmeter i Göteborg till ett nybyggt hus på omkring 150 kvadrat i Sätila.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".