Fortsatt ovisst om brand i Kinna

Branden på Gärdesvägen för en dryg vecka sedan i Kinna är fortfarande ett mysterium. Därför karaktäriseras den som mordbrand. Samtidigt gör nu Marks Bostadsbolag i eftermiddag en besiktning av den eldhärjade radhuslängan tillsammans med försäkringsbolaget Trygg Hansa. Detta för att undersöka om radhuset går att bygga upp igen.

Det var i fredags förmiddag för en dryg vecka som en lägenhet började brinna. Så mycket mer vet man i dag inte om orsaken. Däremot är det klart att det brunnit en längre tid i lägenheten innan branden fick ett explosionsartat förlopp strax innan brandkåren kom fram några minuter efter tio. I den lägenhet branden började hade familjen gjort klart för flyttning innan de lämnade den på morgonen. Polisens tekniska personal arbetar fortfarande med att säkra och undersöka spår som kan ge en förklaring. Fortfarande finns det ingen förklaring och därför så karaktäriseras den fortfarande som mordbrand. I eftermiddag besöker Marks Bostadsbolag platsen till sammans med försäkringsbolaget. Man vill undersöka om det går att använda något av byggnaden när man ska bygga upp radhuset igen. Enligt Magnus Hjelmgran, vd för bostadsbolaget, är tanken att så snart som möjligt bygga upp byggnaden igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".