Hökerumsgården där personalen kan komma att få fria arbetskläder. Foto: Jan-Åke Thorell

Fria arbetskläder på gång i Ulricehamn

Det kan bli gratis kommunala arbetskläder för ett stort antal anställa i vården i Ulricehamn i framtiden. I eftermiddag väntas vård- och omsorgsnämnden ta första steget genom att ställa sig bakom förslaget, som kostar 1,3 miljoner kronor första året och sedan 450 000 kronor per år.

Förslaget om fria arbetskläder är egentligen en partiöverskridande motion till kommunfullmäktige från det kvinnliga nätverket Kvinnoflätan. Förslaget är nu ute på remiss och det handlar om betydliget mer kläder än till de drygt 600 anställda inom vård och omsorg. Kvinnorna vill att kommunen ska tillgodose behover av fria arbetskläder inom alla yrkesgrupper i den kommunala verksamheten. Hur mycket det skulle kosta än ännu oklart. För kvinnorna är det inte i första hand en ekonomisk fråga - utan handlar mer om rättvisa och jämlikhet mellan könen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".