Tonårstjejer åtalas för grov misshandel

Tre tonårsflickor i Mark åtalas för grov misshandel. Flickorna ska enligt åklagaren ha sparkat och misshandlat en annan flicka så illa att hon fick föras med ambulans till lasarettet.

Tre flickor från Marks kommun åtalas för att ha slagit ner och sparkat en 16-årig flicka.

Enligt åklagaren så var det efter en fest i en lokal i Öxabäck i somras som misshandeln ska ha ägt rum. Efter att den 16-åriga flickan lämnat festen så följde tre andra flickor efter henne, två jämngamla med 16-åringen och den tredje är två år äldre.

Flickan ska ha knuffats och slagits till marken och sedan tog en av flickorna tag i 16-åringens mopedhjälm som hon hade på sig och släpade henne på marken i den. Misshandeln fortsatte sedan när flickan låg ner. De tre flickorna började sparka henne i huvudet, magen, ryggen och benen, det handlar om ett tjugotal sparkar. Flickan fördes sedan med ambulans till lasarettet.

Åklagaren tycker att misshandeln är grov eftersom de tre tonårstjejerna visat särskild hänsynslöshet och råhet i samband med misshandeln.

De tre åtalade flickorna nekar till brottet. Det har också gjorts en motanmälan mot den misshandlade, anmälningar som polisen valt att lägga ner.