Känsligt läge i rånhistoria

Boråspolisen är inne i ett mycket känsligt läge när det gäller de rånmisstänkta männen som greps i i Skene igår. Och nu bekräftar polisen att en fjärde man har gripits i Norge.

Polisen är mycket förtegen om gripandet av de misstänkta bankrånarna - läget är känsligt, mycket på grund av att man i nuläget inte kan utesluta att det kan bli fler gripanden. Än så länge vill polisen inte svara på några frågor.

Det var igår eftermiddag som tre män greps i Skene - misstänkta för åtminstone fyra grova rån i Västsverige den senaste tiden. Polisen har under en tid spanat mot männen - och de misstänks för bankrån i Sollebrunn, Färgelanda och Åsensbruk. De tros också ligga bakom ett rån mot en skrotfirma i Agnesberg norr om Göteborg. Förutom grovt rån i dessa fyra fall finns misstanke om förberedelse till grovt rån.

Enligt Borås tidning var männen på väg att genomföra ytterligare ett rån då de greps.

Nu bekräftar polisen att ytterligare en misstänkt har gripits idag. Han greps i Norge av norsk polis i samarbete med Länskriminalpolisen i Västra Götaland. Brottsmisstanken är grovt rån eller förberedelse till grovt rån.

På torsdagseftermiddagen hölls endast korta förhör med männen - förhör som fortsätter under fredagen. Husrannsakan som gjorts i fordon och lägenheter i Skene har stärkt misstankarna mot männen och idag görs också tekniska undersökningar.

Alla fyra männen kommer att begäras häktade.