Ulricehamn närmare Borås med 110-väg

Den första delen av motorvägen mellan Borås och Ulricehamn invigdes idag. Sex kilometer ny motorväg är nu öppen för trafik fram till Dalsjöforsmotet.

Under en skog av paraplyer stod en försvarlig samling nyfikna, för att följa invigningen av den nybyggda vägsträckan. Överraskande många kom, bjudkaffet tog slut.

Talare köade för att var och en säga sitt om betydelsen av det nya. Vägverket dubblerade i talarstolen med projektledare och vägdirektör.

Under tiden väntade regionrådet Roland Andersson (s), kommunalrådet i Borås Björn Bergquist (m), kommunalrådet i Ulricehamn Roland Karlsson (c) och landshövdingen Göte Bernhardsson.

Efter ceremonin bjöds gästerna på platsen att provåka vägen i inhyrda bussar. Nina Björk som bor i närheten tänkte åka med tillsammans med sonen som har skaffat sig ett stort vägbyggarintresse genom att bo vid bygget.

Hon är lite kluven till vägen, för vägar stör den som bor nära. Men just denna invigningsdag är hon mest positiv - vägen behövs för trafiksäkerhetens skull, tycker hon.

Detta är första etappen med 110-väg mot Ulricehamn, som något lär minska restiden mellan grannstäderna Borås och Ulricehamn. Nästa etapp fram till Rångedala beräknas vara klar nästa höst.