En femte rånmisstänkt gripen

Härvan med de tre rånmisstänkta personerna som greps i Skene i förra veckan växer. Ytterligare en person har nu gripits och har begärts häktad, misstänkt för delaktighet i de fyra rånen. Mannen greps i Göteborg och i morgon hålls häktningsförhandlingen.

Det var efter ett stort polispådrag i Skene som tre personer greps i förra veckan, misstänkta för delaktighet i tre bankrån och ett rån mot en skrotfirma i Västsverige. Senare greps ytterligare en person i Norge efter att han fastnat i en vägspärr utanför Moss då han förmodligen var på väg att lämna landet. Han begärs nu bli utelämnad från Norge.

De fyra gripna är häktade och på sannolika skäl misstänkta för grovt rån samt förberedelse till rån. Polisen tror alltså att kvartetten planerade fler rån i Sverige eller Norge.

Och nu har alltså ytterligare en person gripits. Den här gången i Göteborg. Han begärs häktad idag måndag.

Samtliga fem personer har sitt ursprung i forna Jugoslavien och är kända av polisen i sina hemländer sedan tidigare.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Maria Sterup-Preijde. Hon är ganska tystlåten om resultatet av förunderslökningen så här långt. Utredningen är inne i ett känsligt läge, säger hon till Radio Sjuhärad, och hon utesluter inte att fler gripanden är att vänta.

Ytterligare en person sitter häktad i Norge.

Kammaråklagare Maria Sterup-Preijde säger till Radio Sjuhärad att utredningen är inne i ett känsligt läge, men hon kan inte utesluta att fler gripanden är att vänta.