Dom mot OS-boxare står fast

Det blir 3 år och 8 månaders fängelse för OS-boxaren Patrick Bogere från Göteborg för det brutala rånförsöket mot en villa i Dalsjöfors i somras. Hovrätten fastställde idag tingsrättens dom mot både honom och hans fyra medbrottslingar, alla från Borås.

Både åklagaren och alla de fem tilltalade hade överklagat domen. Men hovrätten håller med tingsrätten i sin dom.

Det var i juni som Patrick Bogere och hans fyra kumpaner knackade på dörren till villan i Dalsjöfors. När pappan i familjen öppnade stormade de beväpnade männen in. Pappan slogs till marken och fick ett pistol tryckt mot huvudet.

Men det hela fick ett något överraskande men lyckligt slut. Den 15-årige sonen i familjen kom ner med ett basbollträ och angrep brottslingarna, som blev så rädda att de flydde ifrån platsen utan byte.

Att det har gått till på det här viset och att det är de fem männen som är gärningsmännen är hovrätten helt enig med tingsrätten om. Männens fängelsestraff kvarstår alltså, för Patrick Bogeres del tre år och åtta månader och de fyra andra mellan två och ett halvt och tre och ett halvt års fängelse.

Däremot sänker hovrätten skadeståndet männen ska betala till var och en i den drabbade familjen från drygt 65 000 kronor till 50 000.