Förbud för mobiltelefoner i skolan

Fyra av tio elever i tredje klass i Sjuhärads skolor har egna mobiltelefoner, visar Radio Sjuhärads rundringning. De flesta av tredjeklassarna som har mobil har det för att kunna nås av föräldrana på fritiden. För i de skolor som är med i kartläggningen är reglerna klara - inga mobiler får tas med dit.

Alla de grundskolor som Radio Sjuhärad pratat med har samma eller liknande regler. Trots att det idag är vanligt att till och med tredjeklassare har egen mobiltelefon - så får den inte tas med till skolan. Det handlar främst om att telefonen är stöldbegärlig. Det säger Camilla Ström som är lärare vid Horsbyskolan i Herrljunga. Av de 48 elever som går i trean på Horsbyskolan så är det 20 stycken som har egen mobil. Men än så länge märks inget direkt behov av att ha med telefonerna till skolan -och eleverna själva tycker att det är bra med mobilförbudet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".