1 av 4
Den misstänkta bombväskan
2 av 4
Bombtekniker från Göteborg kom med sin robot till Borås
3 av 4
Björn Knutsson i full mundering för att kolla väskan
4 av 4
Väskan försvinner från platsen med sin ägare

Bombdramat - hela förloppet

Dagens bombdrama i Borås centrum fick ett odramatiskt slut. Den misstänkta bomben utanför kronofogdemyndigheten visade sig vara en kvarglömd träningsväska.

Det var vid åttatiden imorse som polisen fick larm om att en misstänkt väska stod utanför dörren till Kronofogdemyndigheten på Västerbrogatan i Borås. Eftersom det finns en hotbild emot kronofogden, tog man det hela på största allvar.

Till en början spärrades platsen precis runt väskan av, och bara de som hade arbetsplatser alldeles intill evakuerades. Boråspolisens tekniker kom till platsen och ett bombteam från Göteborg tillkallades.

När bombteamet anlände gjordes avspärrningarna större och man beslutade att utrymma både huset där kronofogdemyndigheten sitter och kontorshuset på andra sidan Viskan. Med hjälp av robot försökte man undersöka väskan, men sedan tog polisens bombtekniker beslutet om att väskan skulle köras utanför stan för undersökning.

Men innan väskan forslades iväg fick det hela sin lösning. Vid lunchtid ringde en kvinna som jobbar på kronofogdemyndigheten till polisen och sa att det var hennes sons väska. Den unge mannen hade ställt sin väska med träningskläder i entrén och sedan glömt bort den.

Påtagligt generad kom mannen till Västerbrogatan och hämtade väskan, och därmed kunde hela det stora pådraget blåsas av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".