Rätt mot reseföretaget

En kvinna från Borås har fått rätt mot reseföretag Allresor i Alingsås.
Resan, en fotbollsresa med flyg till Spanien blev en besvikelse för kvinnan och hennes resesällskap. Anledningen var en placering på läktarens kortsida trots löfte om plats på långsidan - med obefintlig sikt över matchen, enligt kvinnan.

Resan kostade totalt 11.000 kronor per person och kvinnan krävde 3.000 kronor tillbaka per person för resan. Allmänna reklamationsnämnden ger kvinnan rätt.

Resan gällde en match i barcxelona mellan FC Barcelona och Real Madrid.
Reseföretaget hävdade bland annat att de inte vara ansvariga för biljetterna eftersom de anlitar ett annat företag för bokning av matchbiljetter. Dessutom säljs biljetten av FC Barcelona som långsida, även om platsen är så långt ner mot kortsidan att den kan anses som kortsida. Allmänna reklamationsnämnden ansåg dock att den förklaringen inte höll, eftersom kvinnan hade betalt tillägg för att på plats på långsidan då hon beställda resan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".