Fortsatta översvämningar

Det är fortsatta problem med höga vattennivåer i Sjuhärad under morgonen med översvämmade vägar och inställda tåg.

I morse kom larm från Svenljunga att vattnet börjat tränga in i ett café på Brogatan. Räddningstjänsten är på plats och pumpar.

I övrigt har Räddningtjänsten i Sjuhärad inte varit ute på några uppdrag under natten. Man från in nya uppgfiter om vattenståndet i vattendragen vid åttatiden och då tar man bland annat ställning till om man måste släppa ut mer vatten från bland annat Åsunden ut i Ätran.

De höga vattenflödena i Transåssjön i Borås har underminerat en vägtrumma och gjort ett stort hål i väg 27 nära korsningen med riksväg 41. Ett körfält är avstängt. Man räknar med att kunna reparera skadan idag.

I Horred är vägen mot Kungsäster avstängd, i Sätila är vägen mellan Smälteryd och korsningen med väg 156 avstängd.

Det är också översvämning på vägen mellan Torestorp och Älekulla, vid Letebo på vägen mellan Horred och Idala, vid Kärtared söder om Vårgårda och på väg 1599 i Björketorp.

När det gäller tågtrafiken borås- Varberg så är banan helt avstängd mellan Skene och Varberg. Bussar ersätter under hela veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".