Knark på behandlingshem

Graverande kritik kommer nu mot behandlingshemmet Villa Skogshyddan i centrala Ulricehamn. Flera intagna uppger att de vid flera tillfällen använt droger på hemmet och att det till och med förekommit att knark har sålts på behandlingshemmet. Tjänstemän på socialförvaltningen kräver nu att länsstyrelsen agerar.

Intagna på behandlingshemmet har enligt egen utsago flera gånger använt droger på behandlingshemmet. En klient uppger till och med att han använt droger under hela behandlingstiden. Det förekommer även uppgifter om försäljning av droger vid hemmet - en person som kontaktade intagna på hemmet fick uppgiften att han kunde komma tillbaka efter klockan fem för då finns det ingen personal kvar längre. En kriminalvårdsinspektör har också fått höra att föreståndaren på behandlingshemmet en gång lånade ut pengar till en klient och därefter kört honom till Systembolaget, väntat utanför och sedan hört honom tillbaka igen. Drogmissbruket bekräftas av grannar som känner oro för att låta sina barn vara ute ensamma i området - och att de känner obehag av att se drogpåverkade personer i omgivningen - till och med sittande på trappan till sitt eget hus. Polisen har också omhändertagit en intagen vid hemmet som var kraftigt påverkad av, enligt egen utsago, heroin. Berörda tjänstemän och chefer på kommunen har lagt locket på och vill inte uttala sig. Föreståndaren på behandlingshemmet har också avböjt att kommentera anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".