Behandlingshemmet i Ulricehamn känt av polisen

En förutsättning för ett behandlingshem är att det är drogfritt. Det säger nu polisen i Ulricehamn efter Radio Sjuhärads rapportering i helgen om behandlingshemmet Villa Skogshyddan.  Vid behandlingshemmet misstänks intagna för att ha missbrukat droger under behandlingstiden, och till och med för att ha sålt droger.

Personer i området har vid flera tillfällen sett klienter från behandlingshemmet som varit kraftigt påverkade. Grannar är rädda för att låta sina barn vara ute ensamma. Anders Cronehag bekräftar att allmänheten hört av sig.

Mest graverande är kanske uppgiften att det sålts droger på behandlingshemmet. Enligt kommunens tillsynsrapport har en person vid ett par tillfällen kontaktat intagna på hemmet för att köpa droger och då fått svaret att kan kan komma tillbaka efter klockan 17 för då har personalen gått hem.

Villa Skogshyddan är ett hem för vård och boende - för personer med beroendeproblematik. Personalen arbetar mellan klockan 8 och 17. Det finns alltså ingen personal på hemmet efter kontorstid. Och det är inte tillräckligt enligt Cronehag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".