Hotad ätstörningsvård i Skene

Ätstörningsenheten vid sjukhuset i Skene är nu rejält hotad. Södra Älvsborgs sjukhus kan inte längre driva den med så få platser som idag. Och någon beställning från politikerna i Västra Götalandsregionen verkar det inte bli.

Sedan 1991 driver sjukhuset i Skene vård för dem med ätstörningar - idag har man två slutenvårdplatser samt tio inom öppenvård.

Till den slutna avdelningen kommer omkring tio riktigt svårt sjuka patienter varje år. Och under lång tid har väntetiden varit ett år. Så behovet finns verkligen, enligt Kirsten Holm, som är avdelningschef.

Men nu hotas alltså enheten i Skene - än så länge har politikerna i regionen inte gjort någon beställning av platserna. Och när nu Södra Älvsborgs Sjukhus måste spara, så har man inte möjlighet att driva ätstörningsenheten vidare i det lilla format som den har idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".