Ljuset sprider sig över Sjuhärad

Ungefär 3500 hushåll över hela Sjuhärad har fått tillbaka strömmen idag, men fortfarande är nästan 12.000 strömlösa (uppdaterat kl. 16.10). Många av de kvarvarande felen är stora och kunder måste vänta över natten.

Vattenfall är det nätbolag som har flest kunder utan el, över 10.000. Företaget har haft 130 montörer igång idag för att söka efter och avhjälpa fel.

I Mark och Ulricehamn har antalet drabbade kunder nästan inte minskat alls under måndagen, medan statistiken över avhjälpta fel ser betydligt bättre ut i Borås och Bollebygd.

Östra Kinds el rapporterar att alla fel är avklarade. Fortum och Eon som har kunder i Sätila respektive södra Kind har hunnit en bit på vägen under dagen med att ge kunder strömmen tillbaka. Bornet i Borås har ett litet fåtal kunder utan ström. Falbygdens Elektriska med kunder mot gränsen till Falköping räknar med att alla kunder har strömmen måndag kväll. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".