Telefonlös mycket kritisk till Telia

Minst 1000 hushåll i Sjuhärad är fortfarande utan fast telefon efter stormen i helgen, men det kan vara fler. En av de telefonlösa är Annika Hallberg, som bor i Lilla Fagrared ungefär en mil utanför Ulricehamn. Den senaste tiden har hon skaffat sig stor erfarenhet av Telias kundtjänst, efter tre längre telefonavbrott på tre månader - och hon är kritisk.

Annika Hallbergs fasta telefon bröt den här gången ihop redan strax före stormen drog igång på allvar. Och dessutom ytterligare ett veckolångt avbrott och ett som var ännu längre på bara tre månader. 

Via Telias hemsida går det att se att drygt 100 hushåll i Sjuhärad fortfarande saknar telefon efter stormen, men där rapporteras bara större fel. Så sanningen är att det egentligen är många gånger fler som är telefonlösa. I förmiddags fick vi via Telias presstjänst reda på att över 1 400 telefoner i Telias Borås-område, som ungefär motsvarar Sjuhärad, är felanmälda. En del fel kan vara dubbelbokförda, andra kanske inte har anmält sina fel än - lite osäkra uppgifter alltså - så för att inte ta i i överkant 1000 hushåll i Sjuhärad är telefonlösa fortfarande, minst.