Ännu ett inbrott i Rångedala

Företaget Borås Marin & Motor i Rångedala utsattes tidigt i morse återigen för inbrott. Det är tredje gången på mindre än ett år.
Så sent som i onsdags i förra veckan var det inbrott i lokalerna i Rångedala. Då - liksom nu - stals båtmoterer och andra varor för cirka 200.000 kronor.

Larmet om inbrottet kom vid halvfemtiden i morse. Trots att ägaren kom till platsen efter bara en kvart var tjuvarna borta.

Precis som i förra veckan hade tjuvarna klippt upp staketet och brutit upp dörren till lokalerna. Nya och säkrare lås hjälpte inte. Tjuvarna försvann med flera båtmotorer sammanlagt värda cirka 200 000 kronor.

Vid förra inbrottet sågs en mörk skåpbil vid lokalerna. En liknande bil uppmärksammades sedan dess utanför ett annat marint företag i göteborgstrakten. Personerna i bilen försökte då köpa en propeller till sådana motorer som stals i Rångedala - varav en just saknade propeller. Därför togs personalen registreringsnumret på skåp bilen.

Efter larmet i morse upptäcktes samma mörka skåpbil av göteborspolisen som tog upp jakten på bilen, men innan polisen kom fram till bilen flydde personerna i den. Hundpatrull sattes in, men hittills utan resultat.

Däremot fanns stöldsgodset kvar i bilen ... och firman i Rångedala ska installera övervakningskameror.