Kritiken ökar efter TV-program

Kritiken ökar mot dom politiker som uttalade sig nedlåtande om invandrare i programmet Uppdrag granskning i Sveriges Television. Bland kritikerna finns Integrationsverkets generaldirektör.
Integrationsverkets generaldirektör Andras Carlgren är skarpt kritisk till dom kommunpolitiker som uttalat sig nedlåtande om invandrare. Kommunpolitikernas kommentarer smygfilmades av Sveriges Televisions Uppdrag Granskning, när en av reportrarna utgav sig för att vara främlingsfientlig. Carlgren menar att integrationspolitiken blir omöjlig om politikerna spelar dubbelspel, och han säger att politikernas främlingsfientliga uttalanden är ett hot mot demokratins grundprincip, nämligen alla människors lika värde. I Skåne uppmanas det moderata oppositionsrådet Christer Ewe i Kristianstad att lämna sin post i Skånes polisstyrelse efter sina uppmärksammade uttalanden om muslimer i Uppdrag granskning. - Jag tycker inte att han kan sitta kvar och jag är övertygad om att partiet kommer att beakta vad han sagt när man utser nya kandidater till polisstyrelsen efter valet, säger polisstyrelsens vice ordförande, Helsingborgs moderata kommunalråd Carin Wredström. Hon betecknar Ewes uttalande som förfärligt och en skam för partiet. Ewe blev i går polisanmäld för hets mot folkgrupp. Han säger att han inte kommer att närvara på polisstyrelsens möten, så länge han är föremål för en polisutredning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".