Läkare misstänks för sexbrott

Idag inleds rättegången mot en välkänd läkare från Sjuhärad. Mannen misstänks för att ha sexuellt ofredat en 15-årig flicka.

Det är inte första gången som läkaren misstänks för att ha sexuellt ofredat en ung flicka. Han har tidigare fått betala böter efter att ha ofredat en 14-åring.

I dag startar rättegången mot den välkände läkaren som för andra gången inom loppet av två år så misstänk för att ha sexuellt ofredat tonårsflickor.
Enligt polisen och åklagarens version så ska mannen ha sökt kontakt med en 15 åring på en busshållplats i Östergötland.
Under bussresan ska mannen ha utgett sig för att vara modellfotograf och ha uppgett att han heter något annat än vad han egentligen gör.
Dessutom ska han ofta träffat kändisar på olika fester.
Enligt flickan ska läkaren sedan kommit med föreslag på olika sexuella aktiviteter. Enligt flickan ska läkaren också ha tafsat på hennes bröst, lår och rumpa.
Men i polisförhör säger läkaren att han är oskyldig. Han beskriver flickan som väldigt frispråkig och att det enda han är skyldig till är att medverkat i är ett bra samtal.
I åklagarens bevisning finns telefonsamtal mellan mannen och flickan. Enligt flickan ska läkaren ha fått tag i telefonnumret via Internet.
Läkaren själv säger att det var flickan som var angelägen om att han skulle ringa.
Förra året tvingades läkaren betala över 30.000 kronor i böter efter att ha sexuellt ofredat en 14-årig flicka på centralstationen i Göteborg.
Den gången slapp läkaren rättegång. Åklagarkammaren utdömde istället ett strafföreläggande. I och med det kunde också mannen hålla händelsen hemlig för sin arbetsgivare.
Nu är han avstängd från sitt jobb i väntan på den rättsliga processen.