Kinnas enda återvinning försvinner

Sökandet efter en ny återviningsstation i Kinna blir akut om det blir ett höghus i Kinnaströmsbacken. För just där dagens återvinningsstation i dag ligger ska höghuset som vi berättade om i morse byggas.

Kinna, Örby och Kinnahult samsas om en enda återvinningsstation och den ligger i Kinnaströmsbacken. Men nu försvinner den för inom ett år kan detta bli platsen för Kinnas nya höghus. Under flera år har man letat efter ytterligare platser för en återvinningsstation i Kinna och Örby men inte lyckas hitta någon. Här bor nästan en tredjedel av kommunens invånare medan den resterande delen av kommunen har 16 stationer att välja på. Bara i Skene finns det tre stycken.

Nu blir läger akut, inom att år kan denna enda återvinningsstation komma att försvinna.

Charlotta Tornvall är planarkitekt och har jobbat med planerna för området.

- Vi letar just nu för fullt efter ersättningsplatser. Förhoppningsvis någonstans i närheten men exakt var vet vi inte än. Men vi måste ju hitta en plats!

En tänkbar plats är en bit in på Kinnaströmsgatan, en gata som leder in till ett villaområde i Dalen i Kinna.

Att kommunen inte hittat några platser för en återvinningsstation under alla år beror på att de platser man försökt anlägga en anläggning har stött på protester från närboende och man har trotsa flera års letande inte lyckats hitta någon plats.

- Men nu är vi helt enkelt tvingade att hitta en plats det får helt enkelt inte misslyckas, säger Charlotta Tornvall.

Under de närmaste dagarna ska överläggningar ske på teknik och servicekontoret.